A.S.R. Nereus

930 leden
130
1885
Sociëteit Nereus
ontgroening
BorrelenSociëteitSportInternationaal
Logo/Wapen van NereusFoto 0 van NereusFoto 1 van NereusFoto 2 van Nereus

De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus werd in 1885 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle studentenroeivereniging van Nederland. Nereus kenmerkt zich als de ideale combinatie tussen toproeien en gezelligheid.


Vanuit goede begeleiding en een professionele instelling worden jaar in jaar uit, door zowel toproei(st)ers als beginnende roei(st)ers, vele overwinningen behaald op nationale en internationale wateren. In 2014 werden twee Nereïden wereldkampioen op het WK Roeien in Amsterdam, in 2013 wisten twee andere Nereïden ook het goud mee naar huis te nemen op het WK in Zuid-Korea. Als hofleverancier van de nationale roeiéquipe zijn de verwachtingen voor de Olympische Spelen in Brazilië dan ook hoog.


Uiteraard kan en wil niet iedereen zich op hoog niveau manifesteren. Er is dan ook alle mogelijkheid om de sport op een minder intensieve wijze te bedrijven en de nadruk naast het roeien meer te leggen op de sociale mogelijkheden die Nereus biedt. Vanuit vele commissies en dankzij de betrokkenheid van haar leden beschikt Nereus over een enorm organisatievermogen. Ieder jaar worden grote evenementen georganiseerd zoals de Heineken Roeivierkamp, het NK Indoorroeien, de Thetis Sprint en de Nereus Carpit Noctem. Daarnaast worden er gala’s, kampen, diners en aan het einde van het jaar een sociëteitsweek georganiseerd. Op donderdag wordt er wekelijks geborreld. Om erachter te komen of Nereus bij je past kun je lid worden van de afroeiperiode; een unieke, vrijblijvende introductieperiode die vier weken duurt. Gedurende deze periode maak je kennis met het roeien en de sfeer op Nereus. Er worden onderlinge wedstrijden gevaren, trainingen gegeven, een afroeikamp georganiseerd en uiteraard zullen de beruchte goede feesten gegeven worden waar Nereus om bekend staat. Na deze vier weken kan je besluiten om van de A.S.R. Nereus lid te worden.

Voor meer informatie kun je terecht op www.nereus.nl!

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

NSADERMASCRUMCycladesAEGEEChip&ChargeNereusSIBLiberG.S.V.A.SSRASkollL.A.N.X.C.S.F.R.A.S.Z.V.OrionisParticolarteOkeanosSKITSBonaparteA.S.V.GayASC/AVSVUnitasIchthusASVANoNoMes

NSA