ASKV Particolarte

80 leden
100
1989
de Krater
geen ontgroening
CultuurKleinschaligVrijblijvendBorrelenInhoudelijke activiteiten
Logo/Wapen van ParticolarteFoto 0 van ParticolarteFoto 1 van ParticolarteFoto 2 van Particolarte

Particolarte is een kleinschalige studentenvereniging gericht op kunst en cultuur. Op tal van manieren kan je bij Particolarte je creativiteit uiten. Zo zijn er open podia, kan er geschreven worden in ons maandblad en wordt er elk jaar een toneelstuk opgevoerd. Ook voor bijvoorbeeld film, dans en muziek kun je bij Particolarte terecht. Voor bijna elke kunstvorm is er een commissie waar je lid van kunt worden. Je hoeft echter niet creatief te zijn om het leuk te hebben bij Particolarte. Naast zelf met kunst bezig te zijn, bezoeken we ook veel culturele activiteiten in Amsterdam. Elke maand wordt er een culturele agenda samengesteld met activiteiten waar je met andere leden naartoe kunt. Hierop wordt door de vereniging korting gegeven. Dat maakt Particolarte een uitstekend beginpunt als je het culturele leven van Amsterdam wilt ontdekken.

We organiseren zelf ook culturele activiteiten. Drie keer per jaar wordt er een PRoP (Particolarte’s Rondreizend Podium) georganiseerd waarbij er verschillende acts ten tonele worden gebracht door leden. Je kunt cabaret, livemuziek, dans en theater verwachten, maar ook film, voordrachten en improvisatie. De PIS, (het Particolarte Internationaal Songfestival), geeft leden de kans om onder begeleiding van een Particolarte liveband de sterren van de hemel te zingen met een zelfgekozen nummer. De toneelcommissie treedt in juni drie dagen achter elkaar op met een eigen voorstelling. De toneelproductie wordt geheel in elkaar gezet door de leden; productie, scenario, acteerwerk, muziek, decor, belichting etc. Wel wordt er elk jaar een professionele regisseur aangetrokken om de groep te begeleiden. Natuurlijk heeft niet alles wat Particolarte doet met kunst te maken. Boven alles zijn we voornamelijk gewoon een gezellige, kleinschalige studentenvereniging.

Iedere maandag is er vanaf tien uur een borrel in onze sociëteit de Krater, gelegen aan de Prinsengracht 181. Vooraf kun je genieten van de kookkunsten van de kookcommissie (graag voor vijf uur reserveren via kook@particolarte.nl, €3,50). Het eten begint om acht uur. Ook organiseren we door het jaar heen allerlei feesten en weekenden. Zo is er in september en februari een introductieweekend en maken we elk jaar een stedentrip naar het buitenland om de plaatselijke cultuur te beleven. Ten slotte is Particolarte een studentenvereniging zonder hiërarchie of ontgroening. Er zijn geen regels of verplichtingen. Niets moet, alles mag!

Interesse? Kom langs op de borrel of ga mee met een van de activiteiten in september!

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

ASVAASC/AVSVDERMParticolarteSSRANereusBonaparteLiberC.S.F.R.G.S.V.A.AEGEEA.S.Z.V.OrionisUnitasOkeanosL.A.N.X.NoNoMesA.S.V.GaySKITSIchthusSkollChip&ChargeASCRUMSIBCycladesNSA

ASVA