Unitas Studiosorum Amstelodamensium

500 leden
120
1911
S.A.L.V.E
ontgroening
DisputenSociëteitBorrelenOntgroeningTraditioneel
Logo/Wapen van UnitasFoto 0 van UnitasFoto 1 van UnitasFoto 2 van UnitasFoto 3 van UnitasFoto 4 van Unitas

Begin je net een nieuw leven in Amsterdam en ben je op zoek naar een leuke vereniging naast je studie? Dan ben je bij Unitas aan het goede adres! Unitas, opgericht in 1911, is één van de grootste en oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Iedere dinsdag en woensdag borrelen leden van Unitas op haar Sociëteit S.A.L.V.E. in het hartje van Amsterdam

 

Unitas is een veelzijdige vereniging met een open sfeer, waar iedereen elkaar kent en je toch elke keer nieuwe mensen ontmoet. Naast de borrels blinkt Unitas uit in fantastische feesten tijdens bijvoorbeeld de Dies en de Kroegdies, waar het bier rijkelijk de pulletjes in vloeit!

Verbanden
Als eerstejaars sluit je je sowieso aan bij een van de elf colleges (disputen), dit zijn verticale verbanden. Unitas heeft zowel gemengde (man/vrouw) als ongemengde colleges. Naast je college heb je de mogelijkheid om een jaarclub te vormen met je jaargenoten. Tevens kun je plaats nemen in een van de vele commissies die Unitas rijk is. Ook heeft Unitas haar eigen band, de MUSA, en spelen vele leden samen in diverse sportteams.

Activiteiten
Gedurende het hele jaar worden tal van activiteiten georganiseerd. In februari viert Unitas haar Dies Natalis (verjaardag) met een week vol feesten en afsluitend een spetterend gala. In mei wordt bovendien de Dies Natalis van onze sociëteit S.A.L.V.E. gevierd tijdens de Kroegdies. Tijdens de jaarlijkse overnameweek wordt de gehele sociëteit op zijn kop gezet door de vorige Senaat en door het jaar heen worden ook vele sportieve activiteiten georganiseerd. Denk hier bijvoorbeeld aan een hockey-, voetbal- of beachvolleybaltoernooi maar ook een rally door heel Nederland staat op de agenda.

Uiteraard Unitas!

Help me kiezen!

Kieswijzer, help me kiezen!

Uitgelicht

C.S.F.R.CycladesSKITSASCRUMSIBIchthusNereusDERMUnitasAEGEESSRABonaparteOkeanosSkollNoNoMesL.A.N.X.Chip&ChargeA.S.Z.V.OrionisASC/AVSVASVAG.S.V.A.NSALiberParticolarteA.S.V.Gay

C.S.F.R.