A.S.C. / A.V.S.V.

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

3500

1851

5 / 5

€132,-

Borrellocatie
.

Borreldag(en)
.

E-mailadres

Website

Sociëteit Nos Iungit Amicitia

Maandag t/m donderdag

issa@asc-avsv.nl

www.asc-avsv.nl

 

Woorden van de vereniging

Amsterdamsch Studenten Corps / Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Op dit moment is het A.S.C./A.V.S.V. met meer dan drieduizend leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam. Het middelpunt van de vereniging is Sociëteit N.I.A., gevestigd aan de Warmoesstraat, vlak achter de Dam.

Kenmerkend voor het A.S.C./A.V.S.V. is dat alle leden van de vereniging verdeeld zijn over disputen. Er zijn in totaal 18 mannen- en 18 vrouwendisputen. Er worden door disputen veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals gala’s, blinddatediners, skivakanties, zeilweekenden en nog veel meer. Daarnaast heeft ieder dispuut een dispuutshuis in het centrum van Amsterdam.

Naast dispuutgezelschappen kent het A.S.C/A.V.S.V. vele subverenigingen. Ze variëren van een toneel-, rugby-, tennis- en schietvereniging tot de roeivereniging A.S.R.V. Nereus. Daarnaast wordt er veel geboden op het gebied van studie en ontwikkeling. Zo worden er tentamentrainingen aangeboden in onze bibliotheek, vinden bedrijvendiners plaats en is er (studie)coaching.

Het middelpunt van het A.S.C/A.V.S.V. is sociëteit Nos Iungit Amicitia, ‘vriendschap verbindt ons’. (...)