SSRA

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

275

1889

3 / 5

€150,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Sociëteit Pylades

Maandag, dinsdag, donderdag

praeses@ssra.nl

www.ssra.nl

Woorden van de vereniging

Meestal wordt over je studententijd gezegd dat het de mooiste tijd van je leven is. Het studentenleven is natuurlijk ook zoveel meer dan alleen studeren. Je legt het fundament voor je latere leven door de vrienden die je maakt, door de contacten die je legt en door de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt. Daarom kun je pas écht het maximale uit je studententijd halen als je lid wordt bij een studentenvereniging!

Studentenvereniging SSRA is opgericht in 1889 en is één van de vijf grootste studentenverenigingen van Amsterdam. We zijn een gemengde vereniging die ongeveer 280 leden telt, waardoor we groot genoeg zijn om je nooit te hoeven vervelen, maar waardoor we ook klein genoeg zijn zodat geen enkel lid wordt opgeslokt in de massa.

Er is dan ook altijd wat te doen: je kan plaatsnemen in verschillende commissies waarin je onder andere feesten en activiteiten kan organiseren, je kan achter de bar staan, je kan koken voor de leden of je kan je kunsten als dj vertonen.

Sociëteit ‘Pylades’ is onze thuisbasis, gevestigd in een uniek monumentaal grachtenpand op een fantastische locatie in hartje centrum (naast ‘de Melkweg’). Zo voelt het al snel als thuis. Hier wordt op maandag en dinsdag gegeten, en op donderdag door alle leden geborreld. Zo heb je de hele week de mogelijkheid om af te spreken met je dispuut. SSRA is de ideale plek om je studententijd door te brengen, dus… ga je studeren of word je student? Word lid bij SSRA!

De inschrijvingen zijn geopend van 10 mei t/m 8 september.