Over Lid Worden In Amsterdam

Waarom?

Beste student of aankomend student,

Wil jij meer uit je studententijd halen? Heb je het idee dat je toch iets mist in deze grote stad of ben je gewoon op zoek naar nog meer gezelligheid?

In een dergelijke grote stad als Amsterdam heb je bijvoorbeeld de keuze om lid te worden bij een van de 25 studentenverenigingen. Sluit je aan bij een gezellig groep en maak vrienden voor het leven. Doe waardevolle ervaringen op in commissies of maak volop plezier bij activiteiten.

De studentenverenigingen in Amsterdam hebben elk een ander karakter. Houd je van een traditionele vereniging of zoek je juist iets compleet anders? Ben je creatief of houd je van sporten? In Amsterdam is voor elk wat wils, maar je moet het dan natuurlijk nog wel vinden. Daarom hebben wij Lid Worden In Amsterdam in het leven geroepen. Je vindt hier informatie over elke vereniging en je vindt hier ook meteen welke vereniging het beste bij jou past door middel van het invullen van de kieswijzer.

Hoe?

Na het invullen van de kieswijzer, of het selecteren van een vereniging bij het overzicht van verenigingen kom je op een informatiepagina uit met gegevens van een specifieke vereniging. De belangrijkste gegevens staan hiervan rechts vermeld, met eronder een stukje tekst dat door de vereniging zelf geschreven is.

Het aantal leden is altijd een afgerond getal om een beeld te geven van de grootte. De ontgroening (formeel ook wel Kennismakingstijd of KMT) is altijd lastig uit te drukken in cijfers. Indien een vereniging een ontgroening heeft hebben we dit uitgedrukt in een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 een lichtere ontgroening inhoudt, en 5 een zwaardere. Deze informatie hebben we uiteraard van de verenigingen zelf ontvangen. Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat de jaarlijkse contributie een contributie voor de vereniging betreft. Eventuele dispuutscontributies hebben we niet in deze site opgenomen.

De meest recente informatie vind je natuurlijk bij de vereniging zelf en nog beter is om zelf eens langs te gaan.

Wie?

Lid Worden In Amsterdam is een initiatief van de Amsterdamse Kamer van Verenigingen, het koepelorgaan van 24 Amsterdamse Studentenverenigingen. Op deze website vind je alle informatie over deze studentenverenigingen om je zo te helpen bij het maken van een goede keuze; een keuze die jouw studententijd zal inkleuren.

Kom je er niet uit? Wij staan altijd klaar voor persoonlijk advies.

Logo van de Amsterdamse Kamer van Verenigingen