Studenten Toneelvereniging Amsterdam

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

350

2003

Geen

€40,- algemeen lid, €100,- spelend lid

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Bar Lunar

Om de woensdag

secretaris@sta-toneel.nl

www.sta-toneel.nl

Woorden van de vereniging

Studenten Toneelvereniging Amsterdam (STA!) is een vereniging voor iedereen die van toneelspelen en gezelligheid houdt. Als grootste studenten toneelvereniging van Nederland zetten we ieder jaar veertien uiteenlopende producties op de planken. Hierbij kan je denken aan een musical, een filmproductie, een operette en, een jeugdtheatervoorstelling. Ook en spelen wij jaarlijks een voorstelling in het toneelbeeld van ITA. Of je nu iets leuks wilt doen naast je opleiding tot acteur of nog totaal geen ervaring hebt met toneelspelen; bij ons is iedere student welkom. Ook achter de schermen bieden wij je een toneelervaring, je kan je bij STA! ook ontwikkelen totals regie- of productie-assistent.

Naast toneelspelen houdt STA! ook van gezelligheid. We borrelen eens in de twee weken bij feestcafé de Woody’s, waarvan één borrel per maand een themaborrel is. We organiseren ook grotere feesten zoals gala’s en onze befaamde koningsdagboot worden georganiseerd. Ieder jaar gaan we drie keer een weekend weg (met natuurlijk een bonte avond). Door het jaar heen worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Deze kunnen toneel gerelateerd zijn, maar het kan ook gaan ook bijvoorbeeld ook bestaan uit sportenactiviteiten of een leuk uitje. Bij STA! is niks verplicht; alles kan en niets moet.

Al deze activiteiten worden georganiseerd door onze commissies. Door deel te nemen aan een commissie kunnen leden zich ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ze dragen zorg voor de organisatie, financiën en promotie rondom activiteiten die georganiseerd kunnen worden. Naast organiserende commissies hebben we ook creatieve commissies en kan je bijvoorbeeld promotie voor voorstellingen ontwerpen of een jaarboek maken.

De inschrijvingen zijn gedurende het hele jaar geopend.