Studentenvereniging Liber

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

98

1962

Geen

€90,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Sociëteit de KPATHP

Donderdag

info@svliber.nl

www.svliber.nl

Woorden van de vereniging

Heb jij ook zo’n hekel aan studentenverenigingen? Maak dan kennis met Liber, het trotse lelijke eendje in de grote Amsterdamse verenigingenvijver. Liber heeft geen ontgroening, verplichte borrelavonden, kledingvoorschriften, respect voor bestuursleden, hiërarchieën, loslopende olifanten of andere ongein. Maar, zul je denken… wat blijft er dan nog over?

Liber onderscheidt zich door vrijheid, gekkigheid en vooral lekker jezelf (of iemand anders) kunnen zijn. Met zo’n honderd leden is Liber een kleine, open en knusse vereniging waarin plek is voor iedereen. Wekelijks beginnen Libertijnen hun weekend op de donderdagse borrel in hun thuishaven aan de Prinsengracht, waar de gesprekken variëren van diepzinnige analyses van elkaars Trump-tosti’s tot discussies over het beste dieet voor je Tibetaanse Hamstervis.

Gelukkig begint het ware Liberbestaan daar pas! Door het jaar heen worden Libertijnen getrakteerd op weekendjes op exotische plaatsen in Nederland, schaamteloze playbackshows, spetterende puddingavonden, enerverende liftwedstrijden, bizarre themaborrels en onsterfelijke ontdekkingsreizen naar afgelegen plekken. Iedereen met een gek idee is welkom en wordt altijd wel gesteund door een paar lieve Libertijnen. Daar komt ook nog bij dat iedereen een leuke of rare commissie kan oprichten, waarbij zich altijd wel mede-Libertijntjes aan willen sluiten.

Voor je er erg in hebt, ben ook jij meegezogen in de maalstroom van vlaworsteltoernooien, Ikea-spellen, slechte-filmavonden, stonersbijeenkomsten, broekloze-borrels, een overload aan knuffels, te veel tequila en trektochten naar caviadorpen die elke Libertijn gegrepen heeft. Wij sluiten ons jaar in de af met een eigen Libervakantie en buiten Amsterdam kan je terecht bij onze vele Zusterverenigingen voor een drankje; plezier alom, dus!

De inschrijvingen zijn geopend in september en februari.