Unitas Studiosorum Amstelodamensium

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

500

1911

3 / 5

€120,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres
.

Website

Sociëteit S.A.L.V.E.

Dinsdag, woensdag

ic@unitas-amsterdam.nl

www.uiteraard-unitas.nl

Woorden van de vereniging

Heb jij het gevoel dat het echte studentenleven aan je voorbij gaat? Deins jij niet terug voor een borrel tot in de late uurtjes? Kan jij niet wachten om met een grote groep vrienden de mooiste herinneringen van je studententijd te maken? Laat je studententijd dan niet aan je voorbijgaan en schrijf je in bij Unitas S.A.!

Al 110 jaar is Unitas een begrip in het Amsterdamse studentenleven. Deze rijke geschiedenis zie je vandaag de dag nog steeds terug in onze vele gebruiken en tradities. Desondanks is er op onze vereniging plek voor alle type personen: of je nou een meer traditionele of meer vrijblijvende vereniging zoekt.

Unitas is een van de grootste gezelligheidsverenigingen van Amsterdam. De vereniging kent 11 colleges (disputen), die elke dinsdag- of woensdag borrelen op de sociëteit. Deze colleges verschillen van karakter en van samenstelling. Zo heb je drie damescolleges, twee herencolleges en zes gemengde colleges. Zodra je lid wordt kies je voor een van deze colleges en val je midden in een vriendengroep van wel 40 tot 50 actieve leden. Hierdoor heb je je plekje zo gevonden en maak je al gauw de mooiste dingen mee.

Jaarlijks organiseert de vereniging talloze activiteiten als sporttoernooien, gala’s, en verschillende vette feesten. Deze feesten worden zowel op onze sociëteit als op externe locaties zoals de NYX, Chicago Social Club, DOK en nog veel meer georganiseerd. Daarnaast organiseren de disputen zelf ook eigen activiteiten. Zo gaan de disputen ieder jaar op weekend, wintersport, varen met Koningsdag: verveling is geen optie! Naast je dispuut kun je ook een jaarclub vormen bij Unitas. Hierdoor krijg je naast de hechte band met je dispuutsgenoten, ook nog veel te maken met mensen van je jaar. Bovendien kan je veel vrienden maken buiten je dispuut door een van de vele commissies van Unitas te doen, waarbij je ook nog eens een hoop kan leren door bijvoorbeeld grote feesten, verre reizen of een spetterend toneelstuk neer te zetten.

Al met al heeft Unitas je een rijk studentenleven te bieden waar je zeker geen spijt van krijgt. Neem een kijkje op onze website of Instagram en kom langs tijdens onze introductieweken!

De inschrijvingen zijn geopend van juni t/m 6 september.