A.S.R. Nereus

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

1000

1885

1 / 5

€200,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Botenhuis Nereus

Dinsdag (extern) en donderdag (intern)

abactis@nereus.nl

www.nereus.nl

Woorden van de vereniging

De Amsterdamsche Studenten Roeivereeniging Nereus werd in 1885 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle studentenroeivereniging van Nederland. Nereus kenmerkt zich als de ideale combinatie tussen toproeien en het studentenleven.

Vanuit goede begeleiding en een professionele instelling worden jaar in jaar uit, door zowel toproei(st)ers als beginnende roei(st)ers, vele overwinningen behaald op nationale en internationale wateren. Nereus is hofleverancier van de Nederlandse equipe met 19 Nereïden op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Een gouden medaille en vier bronzen medailles werden gewonnen in respectievelijk de lichte vrouwen dubbel twee en de mannen acht.

Uiteraard kan en wil niet iedereen zich op hoog niveau manifesteren. Er is dan ook alle mogelijkheid om de sport op een minder intensieve wijze te bedrijven en de nadruk naast het roeien meer te leggen op de sociale mogelijkheden die Nereus biedt in het competitieroeien. Vanuit vele commissies en dankzij de betrokkenheid van haar leden beschikt Nereus over een enorm organisatievermogen. Ieder jaar worden grote evenementen georganiseerd zoals de Heineken Roeivierkamp, de Thetissprint, de Carpit Noctim en het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien.

De inschrijvingen zijn geopend gedurende de introductieweken in augustus.