A.S.R.V. Ascrum

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

250

1962

3 / 5

€150,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Het IJzeren Huisch

Donderdag

jh@ascrum.com

www.ascrum.com

Woorden van de vereniging

De Amsterdamse Studenten Rugby Verenging Ascrum, opgericht in 1962, is de grootste studenten rugby vereniging van Nederland. Ascrum is rijk aan vele tradities en gebruiken. Zo gaan wij elk jaar op trip naar het buitenland en spelen we mee met de Amsterdam Sevens tussen teams van over de hele wereld. Ons eerste team speelt de hoogste klasse rugby en dit zorgt voor een hoge motivatie om te presteren.

Ascrum biedt naast rugby op topniveau ook een verrijking van je studententijd. Of je een hoog niveau wilt spelen, is helemaal aan jezelf. Met een totaal van 3 teams, verspreid over de hele competitie, is er een snelle doorstroom voor talent. Na elke training wordt er nog samen gedronken in het IJzeren Huisch. Vrijwel elke zondag zijn wedstrijden, waarna er samen wordt gegeten en in de zomer wordt gebarbecued.

Om erachter te komen of Ascrum bij je past, begin je als Jonghe Hond en krijg je binnen 6 weken de allermooiste sport aangeleerd. Hierna kun jij je ontplooien als volwaardig Ascrummer tijdens het Jonghe Honden weekend, de trainingen en de wedstrijden, waarna de derde helft in de desbetreffende stad of sociëteit even belangrijk is als de wedstrijd. Wie bereid is om rugby te leren kennen, merkt dat strijden voor Ascrum betekent dat je nooit alleen staat; nooit alleen op het veld, maar ook nooit alleen in de kroeg.

De inschrijvingen zijn geopend van begin augustus t/m 15 oktober.