A.S.Z.V. Orionis

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

310

1985

1 / 5

€125,-

Borrellocatie

 

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Sociëteit De Heilige Zeug

Woensdag

extern@orionis.nl

ervaar.orionis.nl

Woorden van de vereniging

De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met ruim 300 leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die naast het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daar bijhorende gezelligheid. Bij Orionis kun je zo actief worden als je zelf wilt en je op verscheidene gebieden ontwikkelen.

Het maakt bij Orionis niet uit hoeveel zeilervaring je hebt, zo bieden we verschillende opleidingsweekenden aan, maar zijn er ook (internationale) wedstrijden voor de ervaren zeiler! We hebben zeilteams op verschillende disciplines en we hebben een eigen Skûtsje en J22 bij onze vloot. Naast varen, gaan we met Orionis ook ieder jaar op wintersport.

Verder houden we van borrelen. Elke woensdagavond zijn we van 21:00 tot 3:00 te vinden in De Heilige Zeug. Met meer dan 20 commissies is er ruimte om je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen. Van een BBQ tot een groot evenement met meer dan 300 deelnemers, we organiseren het allemaal.

We hebben 8 disputen, die vaak borrelen in een stamkroeg, regelmatig op reis gaan en feesten organiseren. Er ontstaan in de disputen hechte vriendschappen tussen verschillende lichtingen. Als eerstejaars kan je zelf kiezen of je bij een dispuut wilt en heb je genoeg tijd om ze te leren kennen.

Dus lijkt zeilen en/of het verenigingsleven jou iets? Kom vooral gezellig met ons een bootje varen en een biertje drinken!

De inschrijvingen zijn geopend van 24 augustus t/m 30 september.