L.A.N.X.

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

1200

1880

4 / 5

€150,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Sociëteit L.A.N.X.

Maandag of dinsdag, en vrijdag

praeses@lanx.nl

www.komlanx.nl

Woorden van de vereniging

Met meer dan 1200 leden is L.A.N.X. één van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam. Sinds 1880 is de vereniging een toonaangevende factor in het Amsterdamse studentenleven. Wil jij vrienden maken voor het leven, jezelf ontwikkelen en de meest memorabele feesten en evenementen meemaken? Dat kan! Beleef de mooiste tijd van je leven bij één van onze heren- of damesdisputen en kom L.A.N.X.!

L.A.N.X. bestaat uit 26 disputen met elk een eigen karakter. Het ene dispuut is corporaler en het andere weer meer vrijblijvend, zo vind je gegarandeerd een dispuut dat goed bij je past. Onze Sociëteit bestaat uit drie prachtige monumentale panden op de Nieuwezijds Voorburgwal waar op maandag, dinsdag, en soms vrijdag geborreld wordt. Op de vrijdagavonden wordt er ook veel door disputen onderling georganiseerd, waardoor je sociale netwerk blijft groeien. Naast de weekelijkse borrels vinden er ook veel activiteiten en evenementen plaats, denk bijvoorbeeld aan onze Hoogtij feestweek, het L.A.N.X. Diesgala, het hockeytoernooi, de Lustrum terreinweek, de Lustrum skireis, het AHC-Songfestival en talloze andere activiteiten!


Binnen L.A.N.X. zijn er veel commissies die bijvoorbeeld de Hoogtij feestweek, het Diesgala, de promotieweken of het hockeytoernooi organiseren. Daarnaast is er veel ruimte om je op bestuurlijk niveau te ontwikkelen door je tijd bij L.A.N.X. te verrijken met een bestuurs- of senaatsjaar en veel andere commissies. Naast borrels op sociëteit en andere activiteiten georganiseerd vanuit L.A.N.X., ga je ook met je dispuut op gala, date-diners, wintersport, lustrumreis, en nog veel meer!

Je bent altijd welkom een borrel mee te pikken of je bij een van onze feesten aan te sluiten. Kom L.A.N.X. en ga de mooiste jaren van leven tegemoet.

De inschrijvingen zijn geopend van april t/m augustus.