R.S.V.U. Okeanos

Over deze vereniging

Aantal leden

Jaar van oprichting

Ontgroening

Jaarlijkse contributie

550

1957

1 / 5

€325,-

Borrellocatie

Borreldag(en)

E-mailadres

Website

Sociëteit Villa Erevlot

Donderdag

introductie@okeanos.nl

www.okeanos.nl

Woorden van de vereniging

Ben jij klaar om het studentenleven te ontdekken? Roeien is dé ultieme studentensport!

De R.S.V.U. ‘Okeanos’ is een studentenroeivereniging aan de Bosbaan in het Amsterdamse Bos waarbinnen (bijna) iedereen elkaar kent. De sfeer is ontspannen en iedereen vindt snel zijn plek binnen de vereniging. Als één-na- oudste studentenroeivereniging van onze Nederlandse hoofdstad kennen wij een rijke geschiedenis. Sinds onze oprichting door de leden van het toenmalige VU Corps, nu beter bekend als L.A.N.X., zijn er vele successen behaald.

Veel roeiers komen pas tijdens hun studententijd in aanraking met roeien, waardoor iedereen op hetzelfde niveau begint. Roeien is een sport die je snel onder de knie kunt krijgen en daardoor is het mogelijk om door te groeien tot de top.
Fanatiek roeien staat centraal, maar elk lid krijgt de mogelijkheid dit op zijn of haar eigen niveau te doen. Zo hebben we wedstrijdroeiers waarbij de focus vooral op het roeien ligt, maar ook competitieroeiers waarbij de focus meer verschuift naar andere aspecten van de vereniging. Je bent vrij om jouw fanatisme in het roeien zelf vorm te geven.

Naast roeien vind je bij Okeanos alles wat je van een studentenvereniging verwacht: wekelijkse borrels, jaarclubs, disputen, gala’s, wintersport, verschillende commissies en andere activiteiten. Minimaal één keer per week worden er gezellige borrels en fantastisch escalerende feesten georganiseerd. Elke donderdag staat er een bordje eten klaar voor ieder die wil. Aansluitend op het eten begint de borrel die tot in de vroege uurtjes zal duren.

Kortom, roeien doe je bij Okeanos!

De inschrijvingen zijn geopend t/m 4 september.